5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Salát z opečené zeleniny

Název Množství a jednotka
olivový olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky
cibule 1 menší
mrkev 1 kus
bílá paprika 1 - 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli. Vytáhneme do mísy a na témže oleji opečeme osolenou na proužky nakrájenou mrkev, papriku, cuketu. Opečenou zeleninu vyjmeme do mísy k cibuli a česneku , dochutíme bobkovým listem, čerstvým rozmarýnem, vinným octem, cukrem a popřípadě i solí. Necháme alespoň hodinu odležet.


 


RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle na šalvěji

Postup: Tagliatelle nebo špagety uvaříme v dostatečně osolené vodě (na 3 litry vody 3... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...